Nejvýhodnější půjčka


Půjčky, ať už jsou bankovní nebo nebankovní, patří mezi finanční produkty, o které vždycky byl, je a bude zájem. Lidé si půjčují peníze z mnoha různých důvodů, někdo potřebuje rychlou půjčku na přežití posledních pár dní do výplaty, jiný hledá vyšší úvěr na nákup nábytku, elektroniky nebo jiného vybavení a hodně lidí si bere vysoké úvěry na bydlení (hypotéky). Všichni ale mají společnou jednu věc – každý logicky hledá takovou půjčku, která pro něho bude nejvýhodnější. Jak takový úvěr najít? Podle čeho se vlastně pozná, že daná nabídka je skutečně výhodná?

Nejvýhodnější půjčka

Nejvýhodnější bankovní půjčka

Bankovní úvěry mají jednu velkou výhodu a tou je serióznost – u banky vám prostě nehrozí, že by vás podvedla nebo okradla a máte vždycky jistotu, že jde o seriózní instituci, u níž vám žádné nebezpečí nehrozí. Kromě toho jsou bankovní půjčky výhodnější než ty nebankovní, protože banky půjčují pouze těm, u nichž je předpoklad, že budou svůj úvěr řádně splácet – díky tomu tak mají mnohem nižší úroky a poplatky. Při výběru nejvýhodnější bankovní půjčky je tak zásadním kritériem zejména výše úrokové sazby.

Nejvýhodnější nebankovní půjčka

U nebankovních úvěrů už je situace úplně jiná – jsou dostupnější pro mnohem širší okruh zájemců a získat je mohou i lidé s dluhy, exekucemi, bez doložitelných příjmů, nezaměstnaní atd. S tím ale souvisejí i mnohem vyšší úroky a poplatky, než u půjček bankovních. Vysoké procento nebankovních půjček je navíc pouze krátkodobých – často jde o tzv. sms půjčky se splatností na pouhý jeden měsíc. Pokud hledáte nejvýhodnější nebankovní půjčku, zaměřte se zejména na poplatky a pokud to je možné, určitě dejte přednost poskytovateli, který nabízí první půjčku zdarma.

Nejvýhodnější půjčka pro nezaměstnané

Nezaměstnaní to mají při hledání půjčky hodně těžké – banky je samozřejmě odmítnou a i řada nebankovních společností potvrzení o příjmech vyžaduje. I tak se ale dá vhodný úvěr najít, problémem je, že jeho podmínky jsou často dost nevýhodné. Nejvýhodnější půjčky pro nezaměstnané jsou tak např. nebankovní půjčky se zástavou nemovitosti, kde mohou i lidé bez práce získat vysokou sumu peněz. Z běžných úvěrů bez zástavy je dobré poohlédnout se po těch, které lze napoprvé získat zdarma bez poplatků.

Nejvýhodnější půjčka pro studenty

Studenti obvykle nepatří mezi ty, které by trápily exekuce nebo vysoké dluhy, mají tak možnost získat některý z bankovních studentských úvěrů, případně kontokorentů. Nabízejí je ale spíše větší banky, u těch malých obvykle žádné speciální produkty pro studenty nejsou. Pokud jste ale student, který potřebuje jen pár tisíc a to jen na pár týdnů (maximálně na měsíc), ještě lepším řešením mohou být některé nebankovní společnosti, jež nabízejí zmíněnou první půjčku zdarma. Aby ale pro vás byla opravdu nejvýhodnější, musíte ji splatit včas, jinak vás poplatky nebo sankce neminou.

Jak zjistím, která půjčka je nejvýhodnější?

Poskytovatelů bankovních a zejména nebankovních půjček jsou u nás sice stovky, najít tu nejvýhodnější ale není zas tak nereálné. Je ale potřeba použít internet a nejvýhodnější půjčku si najít prostřednictvím některého z odborných webových srovnávačů. Kromě toho, na kterém se nyní právě nacházíte, patří k těm nejlepším např. Coolpujcky.cz, Paradnipujcky.cz nebo nezávislý finanční portál Pujcko.cz, který se věnuje nejen samotným úvěrům, ale přináší spoustu novinek, recenzí, informací a rad ze světa financí. Služby všech internetových srovnávačů jsou bezplatné, jejich použitím navíc ušetříte nejen peníze, ale i čas, který byste jinak museli věnovat vyhledávání na jednotlivých stránkách úvěrových firem.

 

« Zonky – P2P půjčky jako alternativa ke klasickým úvěrům | Kalkulačka půjček »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky