Kalkulačka půjček


Některé půjčky jsou dnes velmi snadno dostupné – nejenom, že je může získat skoro každý, kdo už dosáhl plnoletosti, ale navíc je jejich sjednání otázkou několika minut a nemusíte přitom ani vytáhnout paty z domu – vše se dá snadno a pohodlně vyřídit přes internet. Nedílnou součástí stránek s půjčkami (a to platí jak pro nebankovní, tak i pro bankovní) jsou úvěrové kalkulačky, pomocí nichž si můžete spočítat výši splátek a další informace související s daným úvěrem. Obecnější a propracovanější úvěrové kalkulačky pak najdeme i na některých specializovaných finančních portálech, kde nám pomohou vybrat, který úvěr by pro nás byl tím nejlepším.

Kalkulačka půjček

Pro koho je určená kalkulačka půjček?

Zjednodušeně řečeno, úvěrová kalkulačka je pro všechny, kteří si chtějí vzít půjčku. Je pro ty, kteří jsou už rozhodnutí, kde si o úvěr požádají, ale i pro ty, kteří se teprve rozhodují. V některých případech je taková kalkulačka pomocníkem, který může napovědět, zda se vám daný úvěrový produkt vůbec vyplatí (např. u refinancování půjčky).  

Jak kalkulačka půjček funguje?

Pokud jde o úvěrové kalkulačky na stránkách samotných poskytovatelů půjček, je to velmi snadné – stačí do nich zadat, resp. si nastavit základní parametry půjčky a ihned se dozvíte přesná čísla (to platí zejména pro rychlé krátkodobé sms půjčky). Trochu složitější jsou kalkulačky půjček u některých bankovních úvěrů, kde už se musí zadat více informací a nejsložitější jsou úvěrové kalkulačky u produktů, jako jsou hypotéky, konsolidace apod. Vždy ale platí, že půjčka kalkulačka funguje naprosto spolehlivě, její použití je snadné a hned se dozvíte výsledek.

Jaké údaje je třeba do kalkulačky půjček uvést?

Jak už bylo řečeno výše, záleží na tom, o jaký produkt se jedná. U menších nebankovních úvěrů obvykle stačí nastavit si pouze požadovanou výši půjčky a dobu splatnosti, u některých vyšších půjček si můžete přizpůsobit i výši měsíční splátky. U složitějších produktů, jako jsou hypotéky nebo konsolidace už se uvádějí i jiné parametry jako je např. doba fixace, informace o všech stávajících úvěrech atd.  

U jakých typů půjček se můžeme s kalkulačkou setkat?

Půjčka kalkulačka se v podstatě vyskytuje u všech dostupných úvěrů. Jedná se tedy o bankovní úvěry, nebankovní půjčky, hypotéky, refinancování, konsolidace, speciální účelové úvěry (např. na auto atd.). Dnes už jsou tyto aplikace naprostou samozřejmostí a jsou tak prakticky všude.

Půjčky kalkulačka na stránkách úvěrových společností

U poskytovatelů jednotlivých půjček jsou kalkulačky často velmi jednoduché a zvláště u těch malých nebankovních jsou provedeny ve formě posuvníků, prostřednictvím nichž si nastavíte parametry úvěru. Jinde je zase třeba vyplnit údaje pomocí čísel, nebo doplnit i některé další informace. Zatímco u nebankovních firem jsou čísla, která z kalkulačky vyjdou obvykle přesná, u vysokých bankovních úvěrů se může jednat pouze o orientační výpočty s tím, že přesná čísla vám sdělí pracovník banky.  

Půjčky kalkulačka na nezávislých odborných webech

Trochu jinak pak fungují úvěrové kalkulačky na některých známých portálech, jež se věnují financím (např. finance.cz, mesec.cz nebo peníze.cz). Tyto kalkulačky už nejsou zaměřeny čistě na jeden konkrétní produkt, ale naopak umožňují lidem spočítat si např. míru výhodnosti vaší půjčky, zda si můžete dovolit další úvěr nebo vám po zadání částky a doby splácení přehledně srovnají nejvýhodnější úvěry aktuálně dostupné na českém trhu. Použít tyto kalkulačky se tedy jednoznačně vyplatí, mohou vám totiž ušetřit nemalé peníze, zvláště když si chcete půjčit větší částku, nebo v oblasti financí nejste moc zběhlí.

« Nejvýhodnější půjčka | Půjčky ještě dnes – získejte peníze okamžitě »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky