Zonky – P2P půjčky jako alternativa ke klasickým úvěrům


Většina lidí si pod pojmem půjčka obvykle představí úvěr od velké banky, případně půjčku od malých nebankovních společností. Nově se ale na českém finančním trhu objevila velmi zajímavá a výhodná alternativa, která umožňuje získat půjčku zcela jiným způsobem. Jedná se o tzv. P2P půjčky, založené na tom, že peníze Vám nedává úvěrová společnost ze svého, ale půjčují Vám je běžní lidé, kteří chtějí zhodnotit svoje peníze. Díky tomu, že půjčky jsou zastřešeny zaregistrovanou a důvěryhodnou společností zároveň nemusí mít ani jedna z obou stran obavy, že by došlo k nějakému podvodu.

Zonky –  P2P půjčky jako alternativa ke klasickým úvěrům

Rozdíl mezi P2P půjčkou a běžným úvěrem

Základní rozdíl spočívá v tom, že když si půjčujete u banky nebo nebankovní společnosti, peníze Vám poskytuje daná instituce. U P2P půjček ale dostanete půjčku od lidí, kteří se na ni mohou složit a pokud se od nich vybere Vaše požadovaná částka, budou Vám peníze převedeny na účet. Společnost, která portál P2P půjček zastřešuje a provozuje, od Vás získá pouze malý poplatek za zprostředkování úvěru, obvykle se pohybuje jen kolem 2 procent z celkové dlužné částky. Půjčku sice nedostane každý, ale u většiny lidí, splňující základní podmínky, je velmi vysoká šance. Asi nejznámějším zprostředkovatelem P2P půjček v Česku je společnost Zonky s.r.o., na jejíž nabídku se podíváme malinko podrobněji.

Základní fakta o půjčce

  • můžete získat úvěr od 20 000 Kč až do 300 000 Kč
  • minimální měsíční splátka je 507 Kč, její výši si můžete nastavit dle Vašich možností
  • půjčky se splácejí vždy jednou měsíčně bankovním převodem
  • doba splácení se může pohybovat od 6 do 84 měsíců, podle výše půjčky a výše splátky
  • Zonky nabízejí 8 úrokových sazeb od 3,99 % do 19,99 %
  • výši úroku, který byste dostali, se dozvíte cca do 5 dnů po podání nezávazné žádosti

 

Největší výhody půjček přes Zonky

  • můžete získat daleko výhodnější podmínky než u banky (či nebankovní společnosti)
  • poplatek pro společnost Zonky je velmi nízký, činí pouhá 2 procenta
  • úvěr můžete kdykoliv splatit předčasně bez jakékoli sankce
  • půjčka se sjednává online, přes velmi povedené internetové stránky
  • společnost Zonky je naprosto seriózní a prověřená, má za sebou silné finanční partnery

 

Nevýhody půjček přes Zonky

  • musíte mít vlastní bankovní účet a doložit Vaše aktuální příjmy
  • nesmíte být v insolvenci, většinou je důvodem k zamítnutí žádosti i exekuce
  • půjčka není zrovna rychlá, vyřízení trvá déle než u klasických hotovostních úvěrů

 

Možnost převedení půjčky

Jednou z novinek, kterou společnost Zonky s.r.o. začala nabízet, je možnost převedení půjčky odjinud právě k Zonky. Pokud tedy např. splácíte úvěr a nejste spokojení s jeho úrokovou sazbou, můžete si zkusit zažádat o převedení půjčky k Zonky a získat tak mnohem lepší podmínky – vzhledem k tomu, že úrokové sazby začínají již na 3,99 %, lze tak ušetřit i hodně vysokou částku.

Skvělá příležitost k investici

Zonky nejsou skvělou alternativou pouze pro ty, kteří si potřebují půjčit – jsou také novou příležitostí pro ty, kteří mají peněz dost a rádi by jejich část výhodně investovali. Každá investice samozřejmě přináší určité riziko, to je ale u společnosti Zonky jen minimální, díky požadavkům na klienty a důkladnému prověřování, zda je zájemce o půjčku schopný ji splácet. Navíc se na jednotlivé půjčky skládá více investorů, takže nebezpečí, že byste investicí do tohoto projektu přišli o peníze, je opravdu nízké.

Žádost o půjčku Zonky

Zažádat si o P2P půjčku přes Zonky můžete na jejich webových stránkách www.zonky.cz, k dispozici je Vám také bezplatná zákaznická linka 800 449 999 a nebo můžete napsat mail s dotazem na info@zonky.cz. Možná je i osobní schůzka, kontaktní místa jsou v tuto chvíli v Praze, Brně a Ostravě.

« Refundace mzdy | Nejvýhodnější půjčka »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky