Nejlepší nebankovní půjčky v květnu 2020


I v době koronavirové krize jsou lidem k dispozici jak bankovní, tak i nebankovní úvěry. V důsledku krize řada lidí přišla o práci, někteří pak měli daleko nižší příjmy a tak pro mnoho z nich byla půjčka řešením jejich situace. Pojďme se podívat na nejlepší nebankovní úvěry za květen 2020.

Nejlepší nebankovní půjčky v květnu 2020

I v době koronavirové krize jsou lidem k dispozici jak bankovní, tak i nebankovní úvěry. V důsledku krize řada lidí přišla o práci, někteří pak měli daleko nižší příjmy a tak pro mnoho z nich byla půjčka řešením jejich situace. Pojďme se podívat na nejlepší nebankovní úvěry za květen 2020.

Kamali – rychlá, levná a spolehlivá mikropůjčka

Pokud některou z tzv. SMS půjček můžeme 100 % doporučit, pak je to právě půjčka Kamali od společnosti Home Credit. Kamali umožňuje novým klientům půjčit si až 15 000 Kč zcela bezúročně (při splacení do 15 dnů), od druhé půjčky je pak maximum 20 000 Kč. Klíčová výhoda a jedinečnost půjčky Kamali ale spočívá zejména v tom, že tento nebankovní úvěr má velmi nízké poplatky a úroky i u opakovaných půjček. Na českém trhu jde o bezkonkurenčně nejlevnější nebankovní úvěr (poplatek je pouhých 33 Kč za každou půjčenou tisícikorunu). Vzhledem k tomu, že u Kamali jsou zastropované sankce, půjčku si lze rozložit až na 10 splátek a smlouva neobsahuje žádné rozhodčí doložky ani jiné nástrahy, jde zároveň o nejbezpečnější nebankovní půjčku na trhu.

Aktuálně lze (v souvislosti s koronavirem) u Kamali využít ochrannou dobu na splátky a to buď do 31.7. nebo do 31.10. 2020. Týká se to pouze půjček sjednaných před 26.3.2020.

Zaplo – oblíbená půjčka až do 30 000 Kč

Zaplo.cz patří již delší dobu mezi nejznámější a nejoblíbenější nebankovní úvěry na českém trhu. Pro nové klienty přináší možnost půjčit si až 16 000 Kč na 30 dní bez poplatků a bez úroků, stávajícím klientům pak umožňuje sjednat si úvěr až do výše 30 000 Kč – tam už je ale třeba počítat s vysokou RPSN. Zaplo půjčka je oblíbená pro svou rychlost, jednoduché sjednání, první půjčku zdarma a jiné výhody.

V současné době je u půjčky Zaplo pozastaveno vyplácení hotovosti v trafikách společnosti GECO. Jinak je stejně jako jinde možnost využít ochranné moratorium na splátky, opět pouze u půjček sjednaných před 26.3.2020.

Provident Start

Tak jako se mění řada jiných společností, i Provident v průběhu let postupně změnil spoustu věcí ve své nabídce. K těm pozitivním novinkám jednoznačně patří půjčka Provident Start. Ta totiž umožňuje vypůjčit si až 16 000 Kč bezúročně na celé 4 měsíce (splatíte tak 4 x 1 000 Kč). První půjčky zdarma už jsou dnes zcela běžnou záležitostí, obvykle jsou ale maximálně na měsíc – čtyři měsíce jsou v kontextu českého trhu zcela jedinečnou nabídkou.

Samozřejmě i pro Provident Financial platí, že ze zákona má povinnost poskytnout svým klientům odklad splátek. Klienti této společnosti se pro více informací mohou obrátit na své obchodní zástupce nebo na klientské centrum na čísle 800 660 666.

Zonky – sympatické P2P půjčky s nízkými úroky 

Na zcela jiném principu fungují půjčky Zonky od společnosti Benxy s.r.o. Jedná se totiž o P2P půjčky (peer to peer), kdy si prostřednictvím online platformy lidé vlastně půjčují peníze navzájem. Zonky mají velmi zajímavý systém ratingů, podle něhož se určuje úrok – ten nejnižší činí pouhých 2,99 %. Díky tomu jsou tak Zonky zajímavou alternativou nejen vůči nebankovním, ale i vůči bankovním úvěrům. Velmi zajímavé jsou pak Zonky pro ty, které láká investování, ale nemají moc finančních prostředků – u Zonky si lze investice vyzkoušet už od pouhých 200 Kč.

Také u Zonky platí možnost mimořádného odkladu splátek – žádost si klienti mohou podat jednoduše ve svém uživatelském profilu. Jinak platí stejná pravidla jako jinde, tzn. moratorium se vztahuje jen na půjčky sjednané do 26.3.2020 a odklad je možný maximálně do konce října.

Ferratum Credit – flexibilita na prvním místě

Také půjčky od společnosti Ferratum nepatří mezi ty tradiční, jaké nabízí většina poskytovatelů. V případě produktu Ferratum Credit se jedná o speciální flexibilní půjčku, která se hodně podobá revolvingovému úvěru nebo bankovnímu kontokorentu. Úvěrový limit je zde od 2 500 Kč až do 80 000 Kč, délku čerpání si pak klient přizpůsobuje podle vlastní potřeby – záleží pouze na něm v kolika splátkách půjčku uhradí. Hradí se vždy pouze denní úrok z částky, kterou klient zrovna čerpá, půjčku lze samozřejmě kdykoliv splatit i celou naráz. Vyřízení úvěru je rychlé, po schválení žádosti jsou peníze vyplaceny do dalšího pracovního dne.

Kromě výše zmíněných společností je na trhu samozřejmě i celá řada dalších, kde si můžete sjednat rychlou a bezpečnou nebankovní půjčku. Pro výběr té nejvhodnější doporučujeme použít náš srovnávač půjček, případně – pokud byste si z něj nevybrali – tak partnerský portál CoolPůjčky.cz, kde je nejširší výběr recenzí nebankovních i bankovních půjček v ČR.

« Aktuální opatření na podporu OSVČ – jakou podporu mohou získat? | Jak může koronavirus ovlivnit nezaměstnanost v Česku? »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky