Jak si můžete (při)vydělat online? Možností je celá řada


V době koronavirové krize, kdy spousta lidí musí nuceně zůstat doma, se nabízí otázka – existují nějaké spolehlivé přivýdělky online? Možná budete sami překvapení, kolik možností internet nabízí, práce na něm je totiž skutečně nepřeberné množství. Máme pro vás rovnou 10 tipů na činnosti, jimiž si můžete vydělávat online – u některých se dají vydělat i vysoce nadstandardní peníze.

Jak si můžete (při)vydělat online? Možností je celá řada

1) Psaní článků (copywriting)

Umíte dobře psát a nedělá vám problémy gramatika? Jednou z nejzajímavějších možností, jak si na internetu z pohodlí domova vydělávat peníze, je psaní článku na zakázku. Texty mohou být pro různé webové stránky, pro firmy, e-shopy, magazíny apod. Ti nejlepší copywriteři si dokáží vydělat i 1 000 Kč za jednu normostranu (1 800 znaků), pokud ale s psaním začínáte, počítejte nejdříve s odměnami kolem 50 – 100 Kč/NS. V každém případě, copywriting je činnost, kterou se dá dlouhodobě velmi slušně živit, aniž byste museli opouštět domov.

2) Překládání článků

Umíte perfektně nějaký světový jazyk – angličtinu, němčinu, francouzštinu, ale i klidně i nějaký exotický, jako je čínština nebo japonština? Pak si můžete vydělat velmi slušné peníze – dobré výdělky mají překladatelé už u angličtiny a němčiny a ti, co umějí asijské jazyky, si pak vydělají skutečně královské peníze – takových lidí je totiž velmi málo, takže jsou náležitě odměněni.

3) Korektury textů

Máte naprosto perfektní, dokonalou gramatiku? Nedělají vám problémy čárky ve větách ani různé záludnosti českého jazyka? Pak by pro vás mohla být zajímavá práce korektora. Záleží zde hodně na tom, pro jakého zaměstnavatele budete pracovat, ale i tato činnost je velmi dobře placená. Určitě doporučujeme všem, kteří mají český jazyk tzv. „v malíku“.

4) Doplňování e-shopů

Požadavky jednotlivých provozovatelů zde bývají různé – někdo potřebuje kvalitně napsané profesionální popisky k jednotlivým produktům, jinému stačí stručný popis jednou větou a pak jsou tací, kteří chtějí pouze doplnit produkty bez vytváření nového textu. Tato práce proto může být zajímavá jak pro zkušené copywritery, tak i pro běžné uživatele, kteří si tak mohou snadno přivydělat relativně nenáročnou (i když často dost jednotvárnou) prací.

5) Linkbuilding

Pod tímto anglickým slovem se skrývá budování zpětných odkazů, což lze dělat několika způsoby. Zejména jde o vkládání odkazů do různých diskusních fór, stránek a skupin, registrace do katalogů (ta už se ale v posledních letech moc nepoužívá), publikace článků na jiných stránkách apod. Linkbuilding může na první pohled vypadat snadně, ale je docela náročný a určitě to není práce pro každého.

6) Programování a tvorba webových stránek a aplikací

Programátoři patří k nejlépe placeným profesím a naučit se programovat je jednou z nejlepších investicí, které pro svůj život můžete udělat. Výdělky jsou zde vysoce nadprůměrné a za tvorbu webových stránek, e-shopů, různých aplikací apod. si vyděláte velmi slušné peníze. Navíc v tomto oboru je budoucnost a po programátorech (oproti některým jiným povoláním) bude i dalších letech rozhodně vysoká poptávka.

7) Grafické práce na PC

Pracovat z domu online mohou také ti, již umí dobře pracovat s různými grafickými programy. Je ale třeba mít náležité vybavení – většinou nestačí levné PC, ale je třeba mít opravdu „výkonnou mašinu“, která zvládne i složité grafické operace. Je to další z prací, které lze dělat online z pohodlí domova a přijít si na zajímavé peníze.

8) Placené dotazníky

Zde už se dostáváme do segmentu přivýdělků – u placených anket nejde o žádné velké sumy, ale můžete si díky nim celkem snadno vydělat třeba okolo tisícovky měsíčně. Jde o práci, která je naprosto nenáročná, zvládne ji naprosto každý a jednotlivé anketní panely jsou kompletně v češtině – dnes už jich je více než 20. Tipy na nejlepší anketní panely najdete např. v tomto článku.

9) Herní portály, poker a další

Trochu méně známou formou, jak si přivydělat, jsou různé herní portály – ty nabízejí jednak přivýdělek formou hraní her (za jejich stažení + postup do určitého levelu získáte body, ty si pak můžete vyměnit ze peníze), většinou jsou ale jejich součástí i různé dotazníky, kvízy, ankety a další možnosti. Doporučit můžeme zejména vynikající stránku PrizeRebel.com – vyplácí naprosto spolehlivě do 24 hodin a patří v tomto segmentu k těm nejlepším.

Vydělávat online se dá i s trochou rizika – např. pokerem, kurzovými sázkami apod. - tady ale silně varujeme před vznikem závislosti, navíc online sázení je zrádné v tom, že můžete peníze prohrát daleko snadněji a rychleji než v dobách, kdy se muselo chodit na kamenné pobočky. Z her o peníze je ale poker asi nejlepší variantou – nejde totiž o čistý hazard, ale o dovednostní hru, kde rozhodně nezáleží jen na štěstí.

10) Mobilní aplikace

Naším závěrečným tipem na drobný přivýdělek online jsou mobilní aplikace, nabízející výdělky – obvykle s výplatou na PayPal. Takových aplikací je třeba na Google Play obrovské množství, u velké většiny z nich si ale nic nevyděláte, resp. než byste dosáhli třeba jen na pár dolarů, trvalo by vám to půl roku. Jsou mezi nimi ale výjimky – mezi zajímavé aplikace patří např. ClipClaps - Cash for Laughs nebo Make Money: Cash Rewards & Gift Cards. Většinou se vyplatí kouknout na hodnocení a recenze aplikací, ani to ale nemusí být vždy vypovídající.

« Koronavirus: Banky i nebankovní společnosti mění podmínky a odkládají splátky | Aktuální opatření na podporu OSVČ – jakou podporu mohou získat? »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky