Nové internetové bankovnictví České spořitelny a jeho výhody


Internetové a mobilní bankovnictví patří mezi služby, jež jsou v dnešní době již naprostou samozřejmostí a většina z nás už si možná ani nedovede představit správu svých financí bez těchto užitečných aplikací. Největší tuzemský bankovní ústav – Česká spořitelna – v loňském roce představil zcela novou a moderní verzi svého přímého bankovnictví. O jaké konkrétní změny se jedná?

Nové internetové bankovnictví České spořitelny a jeho výhody

Původní internetbanking fungoval od roku 2001

Předem je dobré připomenout, že Servis 24 provozuje Česká spořitelna již velmi dlouhou dobu – letos je tomu už 18 let od doby, kdy bylo internetové bankovnictví Servis 24 uvedeno do provozu. Od té doby prošlo různými změnami, nicméně až loni došlo k zásadní proměně na novou a výrazně vylepšenou službu, která dostala i nový název.

Původní Servis 24 umožňoval svým uživatelům velké množství funkcí, přišel ale čas na jeho modernizaci, která se povedla – George přinesl spoustu změn k lepšímu a nové přímé bankovnictví tak splňuje moderní trendy a nijak nezaostává za konkurenčními aplikacemi. Doba se mimochodem změnila i co se týká druhů přímého bankovnictví – to telefonické už se téměř nepoužívá, naopak mobilní bankovnictví je už běžné u většiny uživatelů, jimž tak usnadňuje život a šetří čas.

Hlavní novinky, které George klientům České spořitelny nabízí

Změn a nových funkcí je v bankovnictví George celá řada. Hned na první pohled upoutá hezčí a modernější grafické zpracování, které se programátorům skutečně povedlo. K novým funkcím patří zejména možnost přizpůsobit si prostředí přímého bankovnictví přesně podle svých potřeb, dále pak zvýšená bezpečnost u přihlášení i provádění plateb, fulltextové vyhledávání napříč všemi účty, lepší klientská podpora nebo rozsáhlé možnosti nastavení.

Jak probíhá přihlášení do přímého bankovnictví George?

Přihlášení do bankovnictví George je velmi snadné a rychlé – pokud jste již klienty České spořitelny a máte Servis 24, přihlásíte se i do George s úplně stejnými údaji jako předtím, tedy pomocí vašeho klientského čísla a hesla. Pro ještě bezpečnější přihlášení je možná metoda vyplnění hesla a kódu, jenž vám přijde SMS zprávou, nebo prostřednictvím aplikace George klíč (platí jak pro přihlášení na počítačích, tak i na mobilních telefonech).

Aplikace pro mobilní telefony samozřejmě nechybí

Vedle internetového bankovnictví má Česká spořitelna i stejnojmennou aplikaci pro mobilní telefony. Ta je dostupná jen pro majitele telefonů se systémem Android, tak i pro ty, jenž mají svoje zařízení od značky Apple. Mobilní aplikace je samozřejmě bezplatná a stáhnout si ji lze přes odkaz na webu České spořitelny nebo rovnou v příslušných internetových obchodech.

Přechod ze Servisu 24 na George je postupný, do konce tohoto roku by se měli dočkat všichni

Přechod z původního internetového bankovnictví nepřišel ze dne na den, ale jedná se o postupný proces, jenž započal v loňském roce a stále probíhá. Podle posledních plánů by měly být všechny fyzické osoby, jež jsou klienty spořitelny, převedeny na nové bankovnictví George nejpozději do konce tohoto roku.

Oproti jiným bankám nabízí Česká spořitelna možnost si aplikaci vyzkoušet

V některých oblastech sice Česká spořitelna za ostatními bankami trochu zaostává, v jedné věci ji ale musíme pochválit – její internetové bankovnictví si může každý vyzkoušet na jejích webových stránkách, kde si tak lze bez problémů otestovat jednotlivé funkce, prohlédnout si jeho prostředí a seznámit se s tím, co vše se dá v aplikaci provádět. Demoverzi naleznete přímo na webu spořitelny a jediným kliknutím se dostanete přímo do fiktivního virtuálního účtu, kde si můžete vše v klidu vyzkoušet.

« Které rychlé mikropůjčky jsou nejvýhodnější? | Během 10 let o 40 procent víc. S dnešní průměrnou mzdou si mohou Češi dopřát i dovolenou na Zanzibaru »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky