Česká spořitelna zavádí nový účet, tentokrát skutečně bez poplatků


S velmi zajímavou novinkou přišla v posledních dnech na trh Česká spořitelna. Tato největší tuzemská banka se totiž rozhodla nabídnout zcela nový bankovní účet, tentokrát už ovšem bez zbytečných poplatků a navíc bez dalších podmínek. Tento nový běžný účet najdete na jejím webu pod názvem Standard účet a je optimálním řešením pro nenáročné klienty, kteří nechtějí platit za něco, co je jinde zdarma a chtějí mít účet skutečně bez poplatků.

Česká spořitelna zavádí nový účet, tentokrát skutečně bez poplatků

Dosavadní běžné účty měly vždy nějaké “háčky“

Zatímco u jiných bank už tato praxe byla zcela běžná a podobný běžný účet jste si u nich mohli dávno bez problémů sjednat, u České spořitelny tomu až doposud bylo jinak. Dosavadní účty měly vždy nějaké speciální podmínky nebo se u nich účtovaly poplatky za zcela běžné finanční úkony, které byly jinde zdarma. Nejvyšší nároky byly u prémiového konta Erste Premier, několik podmínek jste museli splňovat i u účtu Zdravé finance. Naopak Základní účet byl sice na první pohled bez poplatků, ale při podrobnějším zkoumání jste zjistili, že za každou odchozí platbu si spořitelna účtuje 7 Kč a za každý výběr z bankomatu vlastní banky (!) si počítá 5 Kč. To bylo samozřejmě naprosto nevýhodné oproti konkurenci a 25.července tak Česká spořitelna konečně přišla se zbrusu novým produktem.

Nový účet Standard už je plně konkurenceschopný 

Standard účet už je na tom oproti předchozím jmenovaným výrazně lépe. Žádný měsíční poplatek za vedení účtu zde není, zásadní rozdíly oproti Základními účtu ale jsou v tom, že: 

  • a) veškeré odchozí platby (včetně europlateb) jsou zdarma 
  • b) výběry z bankomatů České spořitelny jsou zdarma 

Jediné poplatky, které zde zůstaly zachovány, jsou za výběry z bankomatů cizích bank a za výběry z bankomatů v zahraničí – tam zůstávají sazby stejné jako u Základního účtu.

Jaké jsou tedy přesné parametry nového účtu?

Pojďme si závěrem shrnout, co vše nový Standard účet České spořitelny nabízí. Zcela zdarma s ním získáte vedení běžného účtu, debetní kartu, veškeré příchozí i odchozí platby, nonstop asistenční služby, výběry hotovosti ze všech bankomatů České spořitelny, přímé bankovnictví George (samozřejmě jak internetové, tak i mobilní) a možnost placení chytrým mobilním telefonem (prostřednictvím Apple Pay i Google Pay) a chytrými hodinkami (Fitbit Pay i Garmin Pay). Nový účet si lze založit na kterékoli pobočce spořitelny – objednat se na ni můžete i online, čímž se pak vyhnete otravnému čekání. Podrobnější informace k novému účtu naleznete na webových stránkách České spořitelny www.csas.cz, kde se můžete rovnou objednat nebo na sebe zanechat telefonický kontakt (a z banky se vám pak sami ozvou).

« Rozpočet bude mít letos rekordní schodek půl bilionu, již ho schválila sněmovna | Banky varují před tzv. vishingem. PIN k platební kartě nikomu nesdělujte po telefonu »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky