Půjčky pro OSVČ


V tomto článku se zaměříme na půjčky pro podnikatele, živnostníky a osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ). Jaké mají možnosti získat půjčku, jaké typy úvěrů rozlišujeme a které české bankovní a nebankovní společnosti jim dokážou nabídnout nejvýhodnější nabídku? Na to vše Vám odpoví tento článek.

Půjčky pro OSVČ

Čím se půjčky pro podnikatele a OSVČ odlišují od běžných úvěrů? Rozdíly jsou poměrně výrazné, jedním z největších je mnohem vyšší maximální půjčka, kterou může klient dostat. Oproti běžným úvěrům jsou také potřeba trochu jiné doklady a dokumenty a v neposlední řadě je zde také výběr z mnoha různých variant půjčky – záleží zejména na tom, na co budete chtít půjčené peníze použít.

 

V jaké výši lze půjčky pro podnikatele a OSVČ získat?

Konkrétní výše podnikatelských půjček se u jednotlivých poskytovatelů značně liší, někde je maximum třeba jen 100 000 Kč, jinde zas může podnikatel získat až několik desítek milionů. Záleží na více faktorech, jako je platební schopnost klienta, účel úvěru nebo konkrétní typ úvěrového produktu. Obecně jsou ale podnikatelské půjčky vyšší než klasické spotřebitelské úvěry.

Bankovní vs. nebankovní podnikatelské úvěry

Podnikatelské subjekty i osoby samostatně výdělečně činné si mohou o úvěr požádat jak u banky, tak i u nebankovní společnosti. Obě varianty mají svoje plusy a minusy. Pro bankovní úvěr hovoří především výrazně lepší podmínky (např. úrokové sazby, poplatky atd.) nebo možnost získat mnohem vyšší částku. Na druhou stranu nebankovní půjčky mohou získat i ti živnostníci, kteří mají např. záznam v registru dlužníků, exekuci nebo jiné překážky, kvůli nimž by jim banka peníze neposkytla.

Speciální typy podnikatelských úvěrů:

 

Půjčka pro OSVČ nebo zaměstnance může mít mnoho různých podob, některé z nich jsou vhodnější spíše pro větší firmy, jiné mohou využít i začínající podnikatelé nebo drobní živnostníci. Nejčastěji se můžeme setkat s těmito druhy podnikatelských úvěrů:

 

  • neúčelová půjčka (úvěr, jenž se dá použít na cokoliv budete chtít)
  • firemní půjčka (úvěr, který mohou využít nejen právnické, ale i fyzické osoby)
  • investiční půjčka (účelový úvěr, vhodný pro živnostníky i menší firmy)
  • provozní půjčka (úvěr na provoz firmy či podnikání, možnost opakovaného čerpání)
  • hypoteční půjčka (úvěr sloužící k nákupu nemovitosti pro účely podnikání)

Tipy na přední poskytovatele půjček pro OSVČ:

 

Bankovních i nebankovních společností, které poskytují půjčky pro podnikatele je mnoho. Vybrali jsme pro Vás několik předních poskytovatelů, kteří patří k nejoblíbenějším:

  • Česká spořitelna – největší česká banka má velmi rozsáhlou nabídku finančních produktů pro podnikatele a firmy. Vybrat si mohou z šesti různých úvěrů a u některých z nich je maximální výše půjčky neomezená – závisí tak na domluvě a na platební schopnosti klienta.
  • Komerční banka – i tady je nabídka podnikatelských úvěrů široká a to především v oblasti financování investic. Zajímavý je např. Profi úvěr, kde můžete získat až 5 000 000 Kč se splatností na 7 let, vyřízení této půjčky je navíc velmi rychlé a snadné.
  • ČSOB – nabízí jak provozní, tak i investiční podnikatelské půjčky, vybírat je možné i mezi neúčelovými a účelovými úvěry. Pro ty, co potřebují financovat např. nemovitosti nebo technologie je určen Malý úvěr pro podnikatele s maximální splatností až 15 let.
  • Acema Credit – nebankovní společnost, známá především svými půjčkami se zástavou nemovitosti. Podnikatelé si u ní ale mohou půjčit až 50 000 000 Kč bez zástavy, navíc s nízkými úrokovými sazbami.
  • HK Investment – menší nebankovní společnost z Hradce Králové, kromě klasických spotřebitelských půjček se zajištěním nabízí i speciální úvěr pro OSVČ s rychlou výplatou peněz na bankovní účet klienta.
« Jak dosáhnout vymazání záznamu z registru dlužníků SOLUS | Půjčka pro podnikatele »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky