Půjčky ještě dnes – získejte peníze okamžitě


Vyřízení půjčky má mnoho lidí spojeno s představou vyplňování dlouhých formulářů a obecně dlouhého a složitého papírování. Je pravda, že u některých vyšších úvěrů je jejich sjednání trochu náročnější, na druhou stranu spoustu půjček můžete získat prakticky okamžitě a to aniž byste museli vytáhnout paty z domova. Které úvěry se dají získat nejrychleji a jakým způsobem probíhá jejich výplata? Na co si při vybírání rychlé půjčky dát největší pozor? V tomto článku jsme pro vás vybrali základní informace o rychlých půjčkách, včetně tipů na spolehlivé úvěry, kterých se rozhodně nemusíte bát.

Půjčky ještě dnes – získejte peníze okamžitě

Které půjčky patří k těm nejrychlejším?

Obecně jsou rychlejší zejména malé půjčky – zatímco u malých částek jsou podmínky většinou velmi mírné a některé úvěry může získat skoro každý, komu už bylo 18, u vysokých úvěrů bývá nutné dodat řadu dokumentů a potvrzení. Rychlejší jsou především nebankovní půjčky, nicméně i u bank můžete některé úvěry získat prakticky okamžitě.

Jak získat okamžitou půjčku od banky?

Získat od banky půjčku okamžitě mohou především ti, kteří už u ní mají vedený běžný účet a zároveň jim na něj chodí každý měsíc pravidelná výplata. V takovýchto případech pak mnohdy není nutné dále dokládat příjmy a půjčku lze získat už na základě vaší platební historie, resp. výpisu z účtu. Pokud si ale chcete půjčit od banky, kde účet nemáte, měli byste počítat s tím, že vyřízení bude trvat trochu déle a banka bude chtít doklady o příjmech a zároveň si vás prověří v registrech dlužníků apod.

Jak získat okamžitou půjčku od nebankovní společnosti?

Nebankovní společnosti se zaměřují spíše na menší půjčky a spousta z nich se přímo specializuje na velmi rychlé úvěry, jež lze získat během několika minut. Pokud potřebujete peníze ihned, je třeba, abyste si vybrali takového poskytovatele, jenž nevyžaduje odeslání dokladů nebo dokumentů a nevyžaduje ani uhrazení ověřovacího poplatku. Většinou se jedná jen o menší úvěry, nicméně jejich nabídka je velmi široká.

Specifická je situace, kdy potřebujete půjčku ihned například během víkendu, kdy neprobíhají bankovní převody. Pak může být řešením volba úvěrové společnosti, která vyplácí peníze v hotovosti na ruku. Někdy jsou tyto půjčky dražší než ty bezhotovostní, neplatí to ale vždy – předem si proto raději ověřte, jaké jsou konkrétní podmínky a zda se vám půjčka skutečně vyplatí.

Pro získání okamžité půjčky budete v každém případě potřebovat občanský průkaz, často je třeba mít i druhý doklad totožnosti. Samozřejmostí je pak vždy uvedení základních kontaktních údajů, jako je adresa, číslo na mobil nebo mailová adresa.

Pro koho jsou okamžité půjčky určené?

Okamžité půjčky jsou velmi často cílené na tzv. rizikovou klientelu, neboli zájemce, kteří nesplňují přísné požadavky na bankovní úvěr. Mohou je tak získat nejen zaměstnanci, podnikatelé a OSVČ, ale i studenti, důchodci, maminky na mateřské dovolené, lidé se záznamem v registru dlužníků a v některých případech i nezaměstnaní. Rychlé půjčky jsou snadno dostupné prostřednictvím internetu a žádosti si mohou zájemci podávat kdykoliv, není nutné se řídit žádnou pracovní dobou. Některé společnosti tyto žádosti zpracovávají nonstop, rozhodnutí tak můžete mít okamžitě i v noci nebo během víkendů a svátků.

Tipy na nejrychlejší půjčky na českém trhu

Nabídka bleskových půjček je velmi široká, vybrali jsme tak alespoň 6 z nich, na které se můžete stoprocentně spolehnout. Níže uvedené půjčky jsou naprosto bezpečné a skutečně rychlé:

  • Zaplo půjčka (napoprvé až 8 000 Kč bez úroků a poplatků, max. na 30 dní, výplata na účet nebo v trafikách Geco)
  • Kredito24 (napoprvé až 8500 Kč, max. na 30 dní, vyhodnocování žádostí nonstop prostřednictvím speciálního automatizovaného systému)
  • Provident Financial (výběr mezi půjčkou na ruku nebo na účet – v hotovosti je sice rychlejší, ale méně výhodná, u půjčky na účet sice déle čekáte, zato je levnější)
  • Via SMS (napoprvé až 6000 Kč bez poplatků a úroků, max. na 30 dní, stálí klienti si o úvěr mohou žádat i pomocí SMS zprávy)
  • Ninja půjčka (úvěry od 500 do 4500 Kč, peníze na účtě do 15 minut od schválení žádosti, nejvyšší schvalovatelnost – až 90 % lidí půjčku skutečně dostane)
  • Sumo půjčka (až 250 000 Kč, půjčku lze získat převodem i v hotovosti, do registrů dlužníků se nenahlíží)

Rychlé půjčky jsou sice často jen na velmi krátkou dobu, nicméně splatnost úvěru se dá většinou bez problémů prodloužit – stačí jen uhradit příslušný poplatek a získáte tak třeba další měsíc navíc. Takovou situaci je ale třeba řešit zavčas – v opačném případě vám mohou být naúčtovány vysoké sankce.

Možnosti výplaty rychlých půjček:

Velká většina půjček se vyplácí formou bezhotovostního bankovního převodu, ne vždy je ale tato varianta skutečně nejrychlejší. Například o víkendech nebo o státních svátcích, kdy neprobíhají převody mezi bankami, tak může být lepší alternativou volba poskytovatele, který nabízí půjčky i v hotovosti. To je navíc řešení i pro ty, kteří vlastní účet u banky nemají.

Aktuálně se u rychlých půjček můžeme setkat s těmito způsoby výplaty:

  • převodem na účet – tuto možnost nabízí téměř všechny úvěrové společnosti, většina z nich ani jinou formu výplaty neumožňuje. Rychlost převodu závisí na tom, jakou máte banku i na době, kdy je příkaz k platbě zadán. V ideálním případě máte peníze na účtě již do 5 minut.
  • v hotovosti na pobočce – v hotovosti peníze vyplácejí především banky, ale i některé nebankovní společnosti, např. Tommy Stachi
  • v hotovosti od obchodního zástupce – tato forma výplaty je typická především pro Provident Financial, dalším příkladem je Smart půjčka. V obou případech vám peníze přivezou až k vám domů.
  • v hotovosti v trafice nebo na benzínce – tuto variantu nabízí např. Zaplo půjčka (v novinových stáncích Geco) nebo Creditportal (na čerpacích stanicích Euro Oil)
  • poštovní poukázkou – některé půjčky si můžete nechat poslat složenkou, ale je jich jen minimum. Navíc pak už nejde o rychlou půjčku, na peníze musíte čekat několik dní.

Rizika některých bleskových půjček

V souvislosti s rychlými půjčkami je třeba myslet i na rizika s nimi spojená. Nebezpečím jsou zejména podvodné půjčky, kdy zaplatíte za úvěr, jenž ani nedostanete, pozor byste si ale měli dát i na zbytečně předražené úvěry. Nejčastějšími riziky u rychlých půjček jsou:

  • podvodné půjčky po telefonu – předražené linky, kde vás minuta stojí kolem 90 Kč, hovor trvá velmi dlouho a nakonec vám stejně půjčku nedají
  • vysoké poplatky předem – podvodníci od vás předem vyberou poplatek v řádu tisíců korun s příslibem, že úvěr máte již schválený – nakonec ale nedostanete ani půjčku, ani poplatek. Proto nikdy nereagujte na nabídky půjček s poplatkem předem.
  • předražené úvěry – spousta rychlých půjček je extrémně drahých, platí to zejména pro ty nebankovní. Pokud použijete kvalitní nezávislý srovnávač (např CoolPůjčky.cz nebo stránky, na nichž se právě nacházíte), snadno si najdete půjčku, která je opravdu výhodná a vyplatí se vám.

Problematice podvodných půjček se hodně věnuje i portál Půjčko.cz, který nabízí velmi rozsáhlé zpravodajství nejen o rychlých půjčkách, ale i o dalších úvěrových produktech a pro podvodné půjčky má samostatnou záložku – určitě stojí zato se na tyto informace podívat.

« Kalkulačka půjček | Nejnižší splátka neznamená nejlevnější půjčku – často je to právě naopak »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky