Půjčka na OP


Různých druhů úvěrových produktů je na českém finančním trhu spousta – rozlišujeme např. bankovní a nebankovní půjčky, dále pak rychlé SMS půjčky, půjčky do výplaty, půjčky na směnku, hotovostní a bezhotovostní půjčky, půjčky krátkodobé i dlouhodobé nebo půjčky pro studenty, důchodce, maminky na mateřské apod. V tomto článku se zaměříme na půjčky na OP, které patří k nejčastěji vyhledávaným úvěrům.

Půjčka na OP

Co se myslí pod označením půjčka na OP?

Zkratka OP znamená občanský průkaz a konkrétně se jedná o takový typ půjček, u nichž Vám k jejich vyřízení bude stačit pouze tento doklad a žádné jiné dokumenty ani doklady po Vás nebudou vyžadovány.

Které úvěrové společnosti tento typ půjček poskytují?

Jde především o různé nebankovní poskytovatele úvěrů a převážně se jedná o menší půjčky s kratší dobou splatnosti. Většinou u takovýchto půjček nemusíte dokládat na co peníze použijete a k jejich schválení nepotřebujete žádného ručitele.

Co je k získání půjčky na OP potřeba?

Tyto půjčky se nejčastěji sjednávají přes internet, není tak třeba nikam jezdit a držet se pracovní doby. K tomu, abyste tento typ úvěru mohlo získat, tak ve většině případů potřebujete připojení k internetu, na němž si žádost o úvěr vyplníte a obvykle i mobilní telefon. Z dokladů pak stačí pouze zmíněný občanský průkaz, do žádosti pak uvedete jeho číslo.

Komu jsou půjčky na OP určeny především?

Tyto půjčky jsou zaměřeny zejména na ty, kteří potřebují úvěr vyřídit rychle, diskrétně a stačí jim jen malá částka. Půjčky na OP si často berou např. ženy na mateřské dovolené, důchodci, studenti, osoby se záznamem v registru dlužníků, případně lidé v exekuci či insolvenci.

Jak si z široké nabídky vybrat tu nejlepší půjčku?

Nabídek úvěrů, u nichž Vám stačí jen občanský průkaz, je hodně, takže najít si půjčku není nic těžkého. Jak ale vybrat tu nejlepší, resp. nejvýhodnější, u níž zaplatíte nejnižší poplatek? Možností je samozřejmě hledání přes vyhledávače apod., nejrychlejší a nejjednodušší metodou je ale použití některého z webových srovnavačů půjček. Tyto specializované internetové portály Vám jednak pomohou vybrat vhodnou půjčku přesně podle Vašich požadavků, zároveň s jejich pomocí získáte jistotu, že nejde o žádný podvod. Můžete si na nich dokonce najít i půjčku zdarma a získat tak úvěr zcela bez úroků a bez poplatků.

Proč jsou půjčky na OP v poslední době tolik oblíbené?

Obliba půjček na občanský průkaz v posledních letech roste z několika důvodů. Jednak je čím dál více lidí zadlužených , v exekuci, se záznamem v registru dlužníků apod. a půjčka na OP je pro ně často jedinou možností. Dalším důvodem je také velká rychlost vyřízení půjčky a pohodlné sjednání přes internet, aniž by člověk musel chodit na pobočku. Zvláště v posledním roce se navíc začaly hodně propagovat i první půjčky zdarma, které jsou výhodné pro všechny – díky nulovým úrokům a poplatkům se vyplatí i těm, jenž by si mohli půjčit i u banky.

Jak se dá taková půjčka získat? Jde to je osobně, nebo i jinými způsoby?

Prakticky vždy lze půjčku na OP získat přes internet – tento způsob sjednání už se stal naprostou samozřejmostí a nabízejí jej jak velké banky, tak i malé nebankovní společnosti. Poměrně vysoké procento poskytovatelů nabízí i možnost zažádat si o úvěr po telefonu, naopak sjednání přes SMS zprávu je spíše výjimkou, navíc jej využívá jen minimum lidí. Osobní sjednání je možné spíše u větších společností nebo vyšších úvěrů, v případě že se jedná o malé půjčky do 5 000 Kč a jde o menší nebankovní firmu, bývá často online sjednání jediným možným způsobem. Dnes už má ale přístup na internet skoro každý, takže je tento postup logický.

« Jak nenaletět na podvodnou půjčku? | Smlouva o půjčce »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky