Půjčka do výplaty


Půjčka do výplaty patří mezi nejvíce vyhledávané a oblíbené úvěrové produkty a každý den si je sjednávají tisíce lidí z celé České republiky. V tomto článku se budeme těmito půjčkami zabývat trochu podrobněji, řekneme si pro koho jsou vhodné, jaké jsou jejich typické vlastnosti, kdo má šanci tento úvěr získat, jak probíhá výplata půjčky nebo podle čeho se řídit, když se rozhodujeme, u koho si podáme žádost.

Půjčka do výplaty

Pro koho je půjčka do výplaty vhodným řešením?

Vzhledem k tomu, že půjčka do výplaty patří mezi nebankovní úvěry, zjednodušeně by se dalo říci, že tento produkt je vhodný pro ty, kteří nemají šanci dostat půjčku od banky. Dnes už je ale společností, které tento typ úvěru nabízejí tolik, že některé půjčky do výplaty se vyplatí i těm, jenž mají možnost získat i bankovní půjčku – jedná se např. o ty poskytovatele, kteří nabízejí první půjčku zdarma.

Půjčky do výplaty jsou rozumným řešením zejména tehdy, když Vám např. 5 dní před výplatou dojdou peníze a nemáte ani korunu. Smysl mají i v případech, kdy se Vám doma porouchá např. počítač, televize, lednička nebo pračka a vy nemáte dostatek financí na okamžitou opravu. Vyplatit se ale může i v situaci, kdy musíte urychleně uhradit např. nedoplatek za elektřinu, vodu nebo jiné důležité složenky, které nesnesou odkladu a jejich okamžitým nezaplacením by Vám daná služba mohla být odpojena.

Naopak rozhodně půjčka do výplaty není řešením pro člověka, který má velké dluhy a tímto způsobem je chce splácet (snad s výjimkou první půjčky zdarma, kde jsou poplatky nulové). U rychlých půjček před výplatou, které si klient bere opakovaně, jsou poměrně vysoké úroky a z dlouhodobého hlediska se tak zadlužený člověk může dostat do ještě horší situace.

Čím jsou půjčky do výplaty typické?

U půjček před výplatou mohou být různé podmínky, některé obecné vlastnosti ale tyto úvěry mají společné. K nejtypičtějším vlastnostem těchto půjček patří:

  • krátká doba splatnosti (většinou max. jeden měsíc)
  • nízká výše úvěru (napoprvé obvykle jen pár tisíc)
  • vysoké úroky, resp. vysoká RPSN (důležité jsou ale poplatky, RPSN nehraje takovou roli)
  • možnost prodloužení splatnosti (vždy ale pouze za poplatek)
  • jednoduché sjednání online (přes internetové stránky)
  • rychlá výplata peněz (na bankovní účet, většinou ten samý den, někdy už do hodiny)
  • mírné podmínky na žadatele (velká většina zájemců půjčku skutečně dostane)

Kdo může půjčku do výplaty získat a pro koho naopak není?

Půjčka do výplaty má – podobě jako většina nebankovních úvěrů – poměrně nízké nároky na žadatele a získat ji tak může drtivá většina zájemců. Samozřejmostí je minimální věk 18 let, u některých poskytovatelů je ale tato hranice vyšší (např. 20 nebo 21 let). Tyto půjčky jsou vhodné i pro maminky na mateřské dovolené, studenty vysokých škol, nebo osoby pobírající některý z důchodů. Většinou není třeba dokládat příjmy, hodně společností půjčuje i lidem se záznamem v registru dlužníků. U všech rychlých nebankovních půjček do výplaty platí, že nepotřebujete mít žádného ručitele, ani není vyžadována zástava majetku.

Jakým způsobem se půjčka do výplaty vyplácí?

Většina nebankovních společností, poskytujících rychlé půjčky před výplatou, umožňuje proplacení pouze bezhotovostním bankovním převodem. Ten má výhodu nejen v tom, že je levnější, ale je také mnohem rychlejší než ostatní formy výplaty. U některých poskytovatelů je navíc podmínkou, že klient musí mít vlastní bankovní účet – proto tyto společnosti nejdříve chtějí uhradit korunový ověřovací poplatek, aby tak měli jistotu, že žadatel má opravdu vlastní účet. Ti, co mít účet u banky nemohou nebo ho nechtějí (např. kvůli exekucím apod.) je ale také možnost si půjčku do výplaty sjednat, firem, co umožňují výplatu poštovní poukázkou je ale poměrně málo. Navíc je zde nevýhoda v tom, že na peníze musíte několik dní čekat, oproti převodu, který může být otázkou několika hodin, někdy dokonce i minut. Existují samozřejmě i nebankovní společnosti, které vyplácejí peníze v hotovosti na ruku, ať už na pobočce, nebo přímo u klienta doma. To se ale obvykle týká spíše větších a dlouhodobějších půjček typu Tommy Stachi (pobočka v Praze) nebo Provident (u klienta doma). Půjčka do výplaty – Top 3 nejlepší poskytovatelé

Společností, které poskytují půjčky do výplaty je hodně, vybrali jsme pro Vás alespoň tři, které v současné době nabízejí nejlepší podmínky.

Japonská půjčka

V současné době jasná jednička mezi rychlými nebankovními úvěry. K největším přednostem tohoto produktu patří nejen první půjčka zdarma, ale především nejnižší poplatky u ostatních žádostí od úvěr. Výběrem Japonské půjčky tak můžete velmi výrazně ušetřit.

Zaplo.cz

Velmi oblíbená krátkodobá půjčka, u níž je možnost získat napoprvé úvěr až 8 000 Kč zdarma bez poplatků. Doba splatnosti je vždy od 7 do 30 dnů, v případě potřeby je možné si za poplatek půjčku prodloužit. Žádosti o úvěr je možné podávat pouze prostřednictvím internetu.

Via SMS

Rychlá nebankovní půjčka, napoprvé ji můžete mít zdarma, ale max. do výše 4 500 Kč. Stálí klienti si pak mohou o úvěr žádat nejen online, ale i pomocí textové zprávy (SMS půjčka). Od šesté půjčky je její maximální výše až 15 000 Kč.

Jakým způsobem půjčku do výplaty vybírat?

Nejste zatím rozhodnutí, u které společnosti si o půjčku požádáte? Pokud se v nabídkách úvěrů moc nevyznáte a bojíte se, že uděláte chybu, doporučujeme vybrat si půjčku pomocí nezávislých internetových srovnavačů. Jedná se o odborné webové portály, které se specializují na porovnávání bankovních i nebankovních půjček, většinou především na ty nebankovní. Výběr půjčky prostřednictvím některé z těchto stránek má spoustu výhod – ušetříte mnoho času, který byste jinak strávili hledáním jednotlivých stránek s úvěry, ušetříte také peníze, protože si snadno vyberte opravdu nejvýhodnější nabídku a v neposlední řadě také budete mít záruku, že úvěr je bezpečný a ověřený – profesionální stránky se srovnáním půjček žádné podvodné úvěry nenabízejí. A o které konkrétní weby se jedná? Asi nejrozsáhlejší srovnání dnes nabízejí Coolpujcky.cz, kvalitním projektem jsou také Paradnipujcky.cz a za zmínku stojí i Vyhodnaky.cz. Přehledné srovnání najdete také na webu, na němž se právě nacházíte a to včetně nejpodrobnějších recenzí.

Na jaké nabídky půjček do výplaty si dát pozor?

Zatímco u bankovních úvěrů má klient vždy naprostou jistotu, že nejde o podvod, u nebankovních půjček je situace mnohem méně přehledná a na trhu se vyskytuje mnoho podvodníků. Prakticky denně tak můžeme na internetu číst smutné příspěvky lidí, kteří někomu zaplatili vysoký poplatek, byla jim slíbena půjčka, ale nedostali ani korunu a o peníze přišli. Aby se Vám nestalo nic podobného, nikdy při žádosti o půjčku neplaťte poplatek předem. Žádná seriózní společnost nic takového nevyžaduje, jedinou výjimkou je tzv, ověřovací poplatek, který ale činí pouze symbolickou korunu. Dávejte si také pozor na různé nabídky v novinách nebo časopisech, na letácích, nástěnkách apod. - každá solidní nebankovní společnost má vlastní webové stránky, takže pokud má někdo v inzerátu jen telefon nebo e-mail, je to podezřelé. Ani samotná internetová stránka ale není zárukou, že nejde o podvod – všimněte si např. toho, kolik web obsahuje informací, zda jsou na něm uvedeny kontakty (nejen telefon či e-mail, ale i adresa společnosti a další informace). Vždy si pak pro jistotu název firmy zadejte do Googlu a podívejte se na reference a zkušenosti jejích klientů. « Inzerce půjček | Jak nenaletět na podvodnou půjčku? »

Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky