Nejlepší půjčky pro dlužníky


Půjčky pro dlužníky patří v poslední době mezi čím dál více žádané úvěrové produkty. Souvisí to s aktuální situací, kdy neustále narůstá počet zadlužených lidí, kteří nespláceli svoje předchozí závazky a dostali se do velkých problémů – řada z nich prochází exekucí, mají záznamy v různých registrech dlužníků apod. Velké bankovní instituce těmto lidem samozřejmě žádnou půjčku neposkytnou a tak jim nezbývá nic jiného, než se obrátit na některou z nebankovních společností, jež se na tuto klientelu zaměřuje.

Nejlepší půjčky pro dlužníky

Jak vybírat nejlepší půjčky pro dlužníky?

Pokud se Vás tento problémy týká a sháníte vhodnou půjčku pro dlužníky, měli byste ji vybírat obzvlášť pečlivě a s rozvahou. Speciálně u úvěrů zaměřených na zadlužené a méně bonitní klienty je na českém trhu velké množství podvodníků, kteří sice naoko půjčky nabízejí a jejich nabídky působí lákavě, ve skutečnosti jde ale o podvod, kdy firma nebo jednotlivec pouze inkasuje poplatek a žádnou půjčku neposkytne. Na internetu naštěstí existuje spousta diskusních fór, specializovaných webů a jiných stránek, kde se o tomto problému píše a pouhých zadáním jména dané firmy nebo člověka můžete celkem snadno odhalit, zda náhodou nejde o podvodníky.

Ideálním způsobem, jak vybrat skutečně nejlepší půjčky pro dlužníky, je použít některý z webových srovnavačů půjček. Patří mezi ně nejen web, na němž se právě nacházíte, ale i celá řada dalších stránek (jako jsou např. CoolPůjčky, ParádníPůjčky apod.). S pomocí těchto webů si vhodný úvěr najdete snadno, rychle a bez rizika, že byste se stali obětí podvodníků.

Na co se u nejlepší půjčky pro dlužníky zaměřit?

Při zvažování, pro kterou konkrétní úvěrovou společnost se rozhodnout, můžete brát v úvahu hned několik kritérií. Patří mezi ně samozřejmě možná výše půjčky, dále pak doba splatnosti, úrokové sazby, RPSN (roční procentní sazba nákladů) nebo poplatky. U menších a krátkodobých půjček je dobré se podívat i na možnost případného prodloužení a jeho cenu.

Pokud jde o úrokové sazby, u malých půjček se splatností kolem jednoho měsíce, nemá moc velký smysl řešit RPSN. Ta se totiž počítá na rok a její význam je spíše u dlouhodobých půjček na několik let. U malých úvěrů se tak zaměřte spíše na výši poplatku, resp. kolik celkově zaplatíte – to, že RPSN je na první pohled extrémně vysoká nemá smysl tolik řešit, protože u půjčky např. na měsíc tento údaje není tak zásadní.

Výplata půjčky pro dlužníky – jaké jsou možnosti?

U půjček pro dlužníky hraje způsob výplaty možná ještě větší roli než u ostatních typů úvěrů. Např. kvůli exekuci mají tito lidé často zablokovaný účet a veškeré půjčky, jež se vyplácí výhradně převodem tak pro ně nepřicházejí v úvahu. Je tak často nutné hledat alternativu, kterou mohou být hotovostní půjčky, které se vyplácejí přímo na ruku, dobrým řešením jsou také půjčky posílané poštovní poukázkou – těch ale není mnoho. U půjček posílaných převodem je jinak často problém i v tom, že je nelze poslat na účet třetí osoby, protože úvěrové společnosti mnohdy vyžadují aby byl žadatel majitelem vlastního účtu a ověřují si to tzv. registračním poplatkem.

Jakým způsobem se dají nejlepší půjčky pro dlužníky sjednat?

Asi nejjednodušším, nejpohodlnějším a nejrychlejším způsobem, jak si půjčku pro dlužníky sjednat, je internetová online žádost. Tu už dnes umožňují téměř všechny úvěrové společnosti a klient tak nemusí vůbec vyjít z domu, aby půjčku dostal. Další možností je sjednat si půjčku po telefonu, ale tam je třeba dát si velký pozor, aby šlo o seriózní firmu a ne o podvodníky, provozující předražené linky s vysokým tarifem. Klasickou možností je pak osobní sjednání, to se ale týká spíše větších společností, jako je např. Provident apod. - menší nebankovní poskytovatelé tuto možnost obvykle nenabízejí.

« Nejlepší hotovostní půjčky | Co je RPSN? »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky