Nejlepší hotovostní půjčky


Hotovostní úvěry už v posledních letech nejsou ani zdaleka tak běžné, jako tomu bylo v minulosti. Dnes už má téměř každý přístup k internetu a velká většina lidí disponuje vlastním bankovním účtem a v případě půjčky si tak peníze nechá jednoduše převést na účet. I přesto ale existuje skupina lidí, pro které jsou hotovostní půjčky jediným možným řešením a standardní bezhotovostní úvěr pro ně nepřichází v úvahu.

Nejlepší hotovostní půjčky

Pro koho jsou hotovostní půjčky vhodným řešením?

Hotovostní půjčky jsou v první řadě určené zejména těm, kteří nemají nebo nemohou mít vlastní účet. Jedná se zejména o osoby, na něž byla uvalena exekuce – ti pak mají účet zablokovaný a k poskytnuté půjčce by se stejně nedostali. Dalším příkladem jsou pak lidé, kteří by sice mít účet u banky mohli, ale z nejrůznějších důvodů si jej založit nechtějí – ať už jde o nedůvěru k bankovním institucím nebo jiné důvody.

Hotovostní půjčky jsou ale zajímavou alternativou i v některých jiných případech – např. v situaci, kdy peníze potřebujete o víkendu nebo během svátků, může být hotovostní úvěr rychlejší. Některým zase vyhovuje, když jim pracovník úvěrové společnosti přiveze peníze až k nim do domu. Důvodů, proč si vybrat právě hotovostní půjčky je tedy více a i když tento způsob výplaty už není tak častý, stále je poměrně významná skupina lidí, pro které je vyplacení v hotovosti lepší.

Nejlepší hotovostní půjčky od nebankovních společností

Pokud se bavíme o hotovostních úvěrech, jedná se především o půjčky od nebankovních společností. Typickým a asi nejznámějším poskytovatelem půjček v hotovosti je Provident, kromě něj ale tento typ úvěru nabízí i několik dalších společností – např. Tesco (ve spolupráci se společností Home Credit), Smart půjčka, Fair credit atd.

Podle čeho vybrat nejlepší hotovostní půjčku?

U hotovostních úvěrů sice nabídka není tak široká jako u těch bezhotovostních, i tak ale může být pro laika těžké si vybrat tu pravou. Vybrat si skutečně nejlepší hotovostní půjčky Vám pomohou některé nezávislé weby, jež se specializují na srovnání půjček. Díky nim si snadno a rychle porovnáte jednotlivé parametry půjček a zjistíte, která z nich se Vám nejvíce vyplatí. Je dobré se zaměřit na více aspektů – tedy nejen výši půjčky a dobu splácení, ale i na výši měsíčních poplatků, úrokové sazby, přečíst si reference od bývalých klientů, podívat se na nezávislé recenze apod. Ty nejlepší hotovostní půjčky obvykle mají i dobré hodnocení na internetu a o jejich kvalitě svědčí hlavně spokojenost jejich klientů.

Jaké hotovostní půjčky jsou podezřelé?

Kromě poctivých firem ale hotovostní půjčky nabízí i množství podvodníků. Jedná se nejen o jednotlivce, ale i o celé firmy, jejichž jediným cílem je připravit zájemce o půjčku o peníze. Většinou mívají inzeráty pouze v textové podobě v různých inzertních rubrikách v novinách, najdete je také vylepené na ulici nebo na nástěnce v obchodě a na internetu nejčastěji bývají pouze v rámci běžné inzerce, oproti solidním firmám, jež mají svůj vlastní web.

Na jaké nabídky hotovostních půjček je lepší nereagovat?

Pokud nechcete zbytečně přijít o svoje peníze, neodpovídejte na nabídky půjček, u nichž je uveden pouze telefon nebo obyčejný e-mail, i kdyby byl text inzerátu sebevíc lákavý. Stejně tak si dávejte pozor na nabídky, u nichž je nutné někam volat – mohlo by totiž jít o předraženou linku s vysokým tarifem, kde můžete za jediný hovor provolat stovky až tisíce korun. Určitě se také vyhněte firmám nebo lidem, kteří nemají vlastní webovou stránku, nebo při zadání jejich jména do vyhledávače zobrazí samé negativní komentáře a stížnosti.

« Smlouva o půjčce | Nejlepší půjčky pro dlužníky »
Autor: Tom Vašina

Vystudovaný ekonom

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla . Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Komentáře


Kolik si chcete půjčit?

Částka: 15 000 Kč
První půjčka zdarma

Vyberte si z promo akcí půjčkových společností a získejte půjčku s úrokem 0%.

Chci využít akci

Doporučené půjčky